Tallinn

TALLINN

Direktnim letom iz Zagreba: 28.04. – 01.05.2018.

 

 

RED LETENJA:

28.04.2018: OU9700    Zagreb 06:30 – 10:00 Tallinn

01.05.2018: MYX8508 Tallinn 20:15 – 21:55 Zagreb

Tallinn je glavni grad Estonije te idealna destinacija za provesti kratki odmor ukoliko želite kombinirati moderan svijet, raznolik noćni život i luksuzne avanture s bogatom kulturnom ponudom u povijesnoj sredini.

Cijena leta po osobi: 2.799 Kn
Cijena po osobi uključuje:
povratni let, pristojbe zračnih luka, ručna prtljaga 5kg, predanu prtljaga 15 kg, snacks i piće na povratnom letu

Let + smještaj 4* hotel Hestia Hotel Ilmarine
Cijena po osobi: 3.899 Kn
Cijena uključuje:
povratni let, pristojbe zračnih luka, ručnu prtljaga 5kg, predanu prtljaga 15 kg, snacks i piće na povratnom letu, transferi, 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 4* u Tallinnu, boravišne pristojbe, voditelja grupe na putovanju na hrvatskom jeziku, jamčevinu i troškove organizacije putovanja

 

 

Fakultativni program izleta

Preporučamo vam da izlete kupite prije polaska na putovanje. Mjesta na izletima su ograničena.

28. travnja, 10:00 h transfer zračna luka Tallinn – hotel

Tallinn – razgled grada

28. travanj 12:00 polazak autobusom iz hotela
Grad Tallinn poznat je po svojem lijepom povijesnom starom gradu koji je pod zaštitom UNESCO-a te prekrasnim panoramskim pogledima. Tallinn posjetitelji pamte kao živahan grad gdje se staro i moderno spajaju u harmoniji. Tijekom razgleda grada posjetit ćemo gornji dio starog grada zvan Toompea: pravoslavna katedrala Alexander Nevsky koja je izgrađena 1900. godine, najstariju estonsku crkvu Toomkirik izgrađenu 1233. godine, estonski parlament i gornji dio starog grada koji je okružen zidinama i kulama; donji dio starog grada: Gradsku Vijećnicu, Veliki ceh trgovaca i lokalnu tržnicu s ručno rađenim proizvodima.

Trajanje izleta: 3 sata
Cijena po osobi: 200 kn

Kadriorg Park i Kumu Muzej Umjetnosti

29. travnja 10:00 polazak autobusom iz hotela
Obogatite svoje znanje o estonskom bogatom umjetničkom naslijeđu – Kadriorg Park i Kumu, dom impresivne zbirke umjetnosti. Divite se zbirci estonske i međunarodne umjetnosti te steknite uvid u povijesni i kulturni kontekst značajnih radova. Cijenite kontraste različitih arhitektonskih stilova svakog od muzeja.

Mnogi smatraju da je 290 godina star Kadriorg park krunski dragulj grada Tallinna. Glavni prizor parka je, naravno, palača – impresivna građevina izvorno napravljena kao ljetnikovac za rusko plemstvo. Ova Palača trenutno je dom Kadriorg Muzeja Umjetnosti, ogranak Estonskog Muzeja Umjetnosti.
Kumu Muzej Umjetnosti jedan je od glavnih ogranaka Estonskog Muzeja Umjetnosti te jedan od najvećih muzeja umjetnosti u sjevernom dijelu Europe. Suprotno od povijesne arhitekture palače, Kumu muzej je elegantna, moderna građevina , otvoren 2006. godine te je bio nagrađen kao najbolji europski muzej 2008. godine.

Trajanje izleta: 3 sata

Cijena po osobi: 300 kn
Uključeno u cijenu: lokalni vodič na engleskom jeziku, prijevoz autobusom, ulaznicu u Kadriorg Park i Palaču, ulaznicu u Kumu Muzej Umjetnosti.

Helsinki

30. travnja 06:45 polazak autobusom iz hotela
Polazak iz hotela autobusom te vožnja do luke gdje se ukrcavamo na trajekt za Helsinki. Vožnja trajektom oko 2 sata. Po dolasku u Helsinki krećemo u razgledavanje grada s lokalnim turističkim vodičem koji će nam predstaviti znamenitosti Helsinkija, uključujući vanjski obilazak luteranske crkve Temppeliaukio, poznate kao „Rock Church“ (Crkva u kamenu), zatim park Sibelius te slijedi lagana šetnja kako bi vidjeli Sibelius spomenik, Olimpijski stadion, modernu kuću opere, koncertnu dvoranu Finlandia Hall (Alvar Aalto dizajn), Nacionalni Muzej, Muzej Moderne Umjetnosti Kiasma, Glavnu Tržnicu i luku te rusku pravoslavnu katedralu Uspenski. Kružeći po gradu imat ćemo vremena prošetati Trgom Senata (Senaatintori), neo-klasičnim srcem Helsinkija, te obići helsinšku katedralu koja je zapravo evangelističko-luteranska katedrala.

U popodnevnim satima uputit ćemo se u poznati tradicionalni finski restoran Savotta. Restoran Savotta pruža pravi domaći starinski ugođaj te finsku hranu i atmosferu, a nalazi se kod Trga Senata tj. u samom srcu Helsinkija. Većina namještaja u ovom restoranu je donesena iz raznih dijelova Finske a njezina kuhinja je poznata po ukusnim jelima koja imaju okus domaće tradicionalne kuhinje te su spravljena po receptima koji se prenose generacijama. U ovom restoranu možete probati svježu ribu iz finskih jezera, divljač i bobice iz prastarih finskih šuma, Karleliansku platu, janjetinu te ostala tradicionalna finska jela.
Nakon cjelodnevnog razgledavanja Helsinkija i ručka slijedi povratak autobusom do luke u Helsinkiju kako bi se ukrcali na trajekt koji će nas odvesti nazad u Tallinn, vožnja brodom oko 2 sata. Dolaskom u luku u Tallinnu čeka nas autobus s kojim ćemo se odvesti do hotela.

Trajanje izleta: 15 sati

Cijena po osobi: 870 kn
Uključeno u cijenu:
razgledi po planu, lokalni vodič na engleskom jeziku, prijevoz autobusom od hotela do luke u Tallinnu te od luke do hotela, prijevoz autobusom od luke u Helsinkiju do centra grada te povratno, ručak u restoranu Savotta u centru Helsinkija (piće nije uključeno).

Rocca al Mare – Muzej na otvorenom

01. svibnja 10:00 polazak autobusom iz hotela
Samo petnaestak minuta vožnje autobusom od centra Tallinna, nalazi se jedno prekrasno mjesto – Muzej na otvorenom „Rocca al Mare“, gdje se prikazuje tradicionalna ruralna arhitektura te način života. Muzej uključuje 14 farmi koje daju uvid u način života raznih obitelji iz različitih slojeva društva te kako su živjeli od 18. do 20. stoljeća. Kao što se i očekuje od svih većih sela, ovdje možete pronaći crkvu, gostionicu, školu, mlinove, vatrogasnu postaju, dućan te ribarske kućice uz more. U muzeju možete kupiti lokalne rukotvorine, možete jahati konje te kušati tradicionalnu estonsku kuhinju u gostionicama.

Muzej je otvoren tijekom cijele godine te nudi raznoliku zabavu, razne radionice i događaje te svakako ćete upoznati nešto novo što do sada niste imali prilike vidjeti.

Trajanje izleta: 4 sata

Cijena po osobi: 300 kn
Uključeno u cijenu:
vodič na engleskom jeziku, prijevoz autobusom, ulaznica u muzej Rocca al Mare.

 

01.05.2018. – 17:30 sati polazak iz hotela, transfer autobusom do zračne luke

01.05.2018. – 20:15 sati polazak zrakoplova iz Tallinna za Zagreb

 

Doplata za jednokrevetnu sobu: 560 kn.
Djeca od 0-2 godine putuju besplatno!
Popust za djecu od 2 do 12 godina za Flight only opciju – 180 kn.
Dijete u starosti do 12 godina može biti smješteno u dvokrevetnoj sobi s roditeljima – cijena 3.049 Kn (dijeljeni krevet).
Trokrevetne sobe dostupne na upit (Deluxe soba):
–  Cijena za odraslu osobu/ dijete od 12 godina: 5.579 Kn (uključuje smještaj u Deluxe sobi s dodatnim ležajem)
–  Cijena za dijete do 12 godina: 5.349 Kn (uključuje smještaj u Deluxe sobi s dodatnim ležajem)

Mogućnost doplate za transfer kod opcije Samo let: 100 kn po smjeru.

* Minimalan broj prijavljenih putnika za putovanje: 80 putnika

* Minimalan broj prijavljenih putnika za izlete (po izletu): 15 putnika

 

Program je podložan promjenama.