Bejrut

Posebnim zrakoplovom iz Zagreba: 9. – 11.11.2018.

Trajanje putovanja: 3 dana/2 noćenja

1. dan: ZAGREB – BEJRUT

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska zrakoplova kod šaltera informacija. Let posebnim zrakoplovom za Bejrut u kasnim prijepodnevnim satima. Po slijetanju u Bejrut nakon tri sata izravnog leta i obavljanja carinskih formalnosti odlazak u panoramski razgled glavnog grada Libanona. Grad koji na ovom mjestu stoji već barem 5000 godina, Bejrut se kao feniks uzdigao iz vlastita pepela i metropola je koja nudi fantastičnu kombinaciju Bliskog Istoka i Europe u jednom, ujedno se diči titulom jednog od najuzbudljivijih gradova za noćni izlazak, a njegovo središte kompletno ponovno izgrađeno nakon perioda građanskog rata podsjetit će vas na pariške avenije, ali na mediteransko-arapski način. Bejrut je takva fantastična mješavina da je teško opisiv i neusporediv! Smještaj u hotel. Fakultativno odlazak na večeru u jedan od brojnih gradskih restorana s tipičnom libanonskom kuhinjom – a libanonska je kuhinja jedna od najpoznatijih u svijetu (doplata prilikom kupovine aranžmana). Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan: BEJRUT: fakultativno izlet BAALBECK – KSARA – ANJAR

Doručak. Slobodan dan za istraživanje „Pariza Bliskog Istoka“. Preporučujemo odlazak na cjelodnevni izlet u dolinu Bekaa (uplata prilikom rezervacije aranžmana). Poslije doručka krećemo preko planine Libanon i dolaskom u dolinu Bekaa (poljoprivredno središte ove male zemlje) putujemo prema Baalbecku, 85 km udaljenom na sjever od Bejruta. U Baalbecku se skriva jedna od najdragocjenijih ostavština starog Rima koje se ubraja među nekoliko čuda starog svijeta: lokalitet nekoć poznat kao „Heliopolis“ (Grad Sunca) koji uključuje hramove Jupitera, Venere i Bakusa i pod zaštitom UNESCO-a kao mjesto od iznimne i neprocjenjive važnosti s hramovima koji su se ubrajali ne samo među najveće, već su i među najbolje očuvanima uopće. Nakon razgleda lokaliteta nastavljamo prema Chateau Ksara, poznatoj vinariji i povijesnim špiljama kako bismo probali lokalno vino. Ksara je očuvala libanonsko bogato nasljeđe proizvodnje vina i predstavlja okosnicu libanonskog vinarstva, još od 1857.g. Ručak. Poslije degustacije vina u Ksari izlet ćemo završiti u Anjaru, povijesnom gradiću iz 8.st. i mjestu palače poznate dinastije Omejida (dinastije koja je 711.g. prešla iz Afrike u Europu preko Gibraltara i zavladala Pirenejskim poluotokom). U podnožju Istočnog lanca, u neposrednoj blizini značajnog izvora vode iz rijeke Litani, Anjar je mjesto koje je igralo značajnu ulogu u antici i srednjem vijeku, budući da je bio raskrsnica svih značajnih putova. Povratak u Bejrut u predvečerje, slobodna večer. Moguća večera u hotelu uz doplatu prilikom rezervacije aranžmana. Noćenje.

3. dan: BEJRUT: fakultativno izlet JEITA I BYBLOS – ZAGREB

Doručak. Slobodno jutro za osobne programe. Predlažemo da posjetite jednu od najljepših podzemnih špilja u svijetu, odnosno jedan od najslikovitijih libanonskih gradića, prekrasni Byblos. Spilja Jeita, predivno čudo prirode, sastoji se od dva dijela za posjetitelje: u gornji dio se dolazi žičarom i obilazi pješke, dok se donji dio posjećuje brodićem. Spilja je nominirana za jedno od novih 7 svjetskih čuda! U nastavku putovanje prema Byblosu: otkrijte grad star 7000 godina, jedan od najstarijih kontinuirano naseljenih svjetskih gradova. Smješten 37 km sjeverno od Bejruta, Byblos je iznimno šarmantan gradić bogate povijesti, spoj Mediterana i Bliskog Istoka s ostavštinom Feničana, Rima, Bizanta… Ručak i slobodno vrijeme za kupovinu suvenira. U nastavku dana transfer prema bejrutskoj zračnoj luci. Planirani let za Zagreb u večernjim satima.

 

 

 

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

Hotel Gems 4*: FM 3.890 / 4.090 kn

Hotel Ramada Down Town 4*: FM 3.990 / 4.190 kn

Hotel Four Points by Sheraton Le Verdun 4*: FM 4.190 / 4.390 kn

Hotel Radisson Blu Verdun 5*: FM 4.390 / 4.590 kn

*FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA
OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE

 

Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 990 kn

 

Doplata za jednokrevetnu sobu:

Hotel Gems 4*: 590 kn
Hotel Ramada Down Town 4*: 690 kn
Hotel Four Points by Sheraton Le Verdun 4*: 740 kn
Hotel Radisson Blu Verdun 5*: 840 kn

 

Doplata za izlet Baalbeck-Ksara-Anjar s uključenim ručkom: 540 kn
Doplata za izlet Jeita i Byblos s uključenim ručkom: 590 kn
Večera u tipičnom libanonskom restoranu (uključen povratni transfer): 440 kn
Večera u hotelu (2. dan programa): 220 kn

 

CIJENA PAKET ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz posebnim zrakoplovom na liniji Zagreb-Bejrut- Zagreb, voditelja putovanja, doček i asistenciju u zrakoplovnoj luci u Bejrutu, smještaj u odabranom hotelu 4* ili 5* u Bejrutu u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi dva noćenja s doručkom, dolazni i odlazni transfer s panoramskim razgledom grada, službenog lokalnog vodiča, te troškove organizacije i prodaje

CIJENA PAKET ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: zrakoplovne pristojbe, fakultativne izlete, večere, vizu za Libanon (turistička viza je trenutno gratis do daljnjeg), ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, javni prijevoz, obveznu doplatu za napojnice za lokalnog vodiča i vozača (u iznosu od 15$ po osobi, plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta), te troškove osobnih narudžbi

 

*Izleti su izračunati na osnovi 30 prijavljenih osoba i moguće ih je uplatiti samo prilikom rezervacije aranžmana, plaćanje na licu mjesta neće biti moguće. Izleti uključuju ručak.