Indija i Nepal

Zrakoplovom iz Zagreba: 7. – 18.1.2019.

Trajanje putovanja: 12 dana/10 noćenja

 

 

1. dan: ZAGREB – ISTANBUL

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polaska zrakoplova. Nakon podjele putne dokumentacije, slijedi prijava na let za Istanbul na liniji TK1054 (Turkish Airlines). Polijetanje zrakoplova u 09:10 sati. Dolazak u Istanbul u 13:15 sati. Nastavak putovanja prema New Delhiju u 20:55 sati na liniji TK716.

2. dan: ISTANBUL – NEW DELHI

Dolazak u New Delhi predviđen je u 05:15 sati po lokalnom vremenu. Organizirani transfer do hotela i smještaj u sobe. Nakon doručka, odlazak u razgled Novog Delhija. Posjet kompleksu Qutub Minar u sklopu kojeg se nalazi 72 m visok toranj pobjede iz 12. st. te poznati željezni stup sačuvan još iz 4. st. Posjet hramu Lotus, fascinantnom hramu u obliku istoimenog cvijeta – jednom od najistaknutijih atrakcija i najvažnijih vjerskih lokaliteta u gradu. Vožnja pored India Gate-a, spomenika žrtvama 1. svjetskog rata, zatim predsjedničke rezidencije, zgrade Parlamenta i Sekretarijata – građevina koje su zanimljiv spoj viktorijanske arhitekture i arhitekture 20. stoljeća. Na kraju dana odlazak do svetog hrama Bangla Sahib, jednog od najvažnijih hodočasničkih lokacija u Delhiju. Večera i noćenje.

3. dan: DELHI – AGRA

Nakon doručka, odjava iz hotela i odlazak u razgled Starog Delhija, magičnog, tajanstvenog i kaotičnog grada od 25 mil. stanovnika. Odlazak u Raj Ghat, memorijalu ocu nacije, Mahatmi Gandhiju te odlazak do najveće džamije u Indiji – Jama Masjid. Šetnja kroz bazar Chandani Chowk, najprometniju trgovačku središnjicu grada. Posjet Mauzoleju cara Humayun, prekrasnoj građevini od crvenog pješčenjaka i bijelog mramora koji je preteča Mughal stila. Nakon razgleda, odlazak prema Agri. Odlazak u hotel i prijava. Večera i noćenje.

4. dan: AGRA

Nakon doručka, odlazak u razgled Agre. Posjet monumentalnom Taj Mahalu, remek djelu i spomeniku ljubavi kojeg je dao sagraditi kralj Shah Jehan u čast svojoj ljubljenoj kraljici. Gradnja je započela u 17. stoljeću i trebalo je 18 godina da se dovrši uz danonoćni rad od preko 20.000 radnika.1983. godine je Taj Mahal je uvršten na UNESCO-ov spomenik Svjetske baštine opisan kao dragulj islamske umjetnosti u Indiji i jedan od univerzalno priznatih remek – djela svjetskog nasljeđa. Odlazak prema utvrdi u Agri koju je sagradio kralj Akbar i koja danas dominira središtem Agre, a ujedno predstavlja i grad u gradu. Na putu stajanje u radionicu mramora. Povratak u hotel i noćenje.

5. dan: AGRA – FATEHPUR SIKRI – JAIPUR

Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak prema Jaipuru. Na putu stajanje u crveni grad Fatehpur Sikri, negdašnjoj mogulskoj prijestolnici gdje ćemo posjetiti najveću atrakciju, mramornu grobnicu šeika Salim Chistija i džamiju koja je rađena po uzoru na džamiju u Meki. Nastavak vožnje prema Jaipuru. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

6. dan: JAIPUR

Nakon doručka slijedi razgled grada. Odlazak do tvrđave Amber do koje se dolazi slonovima (ovisno o raspoloživosti). Amber je izvana klasična radžastanska palača čija se ljepota skriva unutar njenih zidova s naslikanim minijaturama, dekoracijama od bjelokosti i zrcalima. Obilazak izvana Hawa Mahal ili kako je još nazivaju „Palača vjetrova“ zbog fascinantne fasade koja se sastoji od 953 prozora. Sagradio ju je maharadža Sawai Pratop Singh 1799. g. damama u kraljevskom dvoru da neopažene gledaju svakodnevni život na javnim ulicama. Nastavak razgleda maharadžine gradske palače, bivše kraljevske rezidencije koja je danas dijelom pretvorena u muzej. Razgled završava posjetom najvećoj kameno – mramornoj zvjezdarnici na svijetu, Jantar Mantar. Večera i noćenje.

7. dan: JAIPUR- DELHI

Nakon doručka, odjava iz hotela i odlazak prema Delhiju. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

8. dan: DELHI – KATHMANDU

Nakon doručka organizirani transfer u zračnu luku i polijetanje zrakoplova prema Kathmandu. Nakon carinskih formalnosti, transfer do hotela. Smještaj i noćenje.

9. dan: KATHMANDU

Doručak. Odlazak prema hramu Pashupatinathu smještenom oko 8 km od grada na rijeci Bagmati, jednom od najsvetijih hinduističkih hramova u koji je dozvoljen ulaz samo hindusima. Na gatovima rijeke se inače obavljaju obredi kremiranja ljudi. Zatim slijedi odlazak prema jednoj od najvećih stupa na svijetu Boudhanath sagrađenoj prije otprilike 2.500 godina i vrlo značajnom mjestu za budističke hodočasnike poglavito one s Tibeta. Posjet jednom od najvažnijih budističkih svetišta i poznatom mjestu hodočasnika u Nepalu – Swoyambhunathu, koji se nalazi na brežuljku, 3 km od glavnog grada, te dominira dolinom Kathmandua koja je proglašena UNESCO svjetskom baštinom. Posjet glavnom gradskom trgu Durbar. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

10. dan: KATHMANDU

Doručak. Odlazak prema obližnjem gradu Patan smještenom na južnoj obali rijeke Bagmati i udaljenom oko 5 km od Kathmandua. Grad je poznat i kao grad umjetnika, a glavno obilježje su mu mnogobrojni hinduistički i budistički hramovi. Zatim slijedi odlazak prema gradu Bhaktapuru gdje možete vidjeti klasičan primjer nepalskog srednjevječnog grada i načina života u njemu. Nekada je bio od velikog značaja zbog toga što se nalazi na trgovačkoj ruti prema Tibetu. Noćenje u hotelu.

11. dan:KATHMANDU – ISTANBUL

Organizirani transfer do zračne luke i prijava na let TK727 te polijetanje zrakoplova u 12:55 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 18:50 sati po lokalnom vremenu.

12. dan:ISTANBUL – ZAGREB

Nastavak leta prema Zagrebu u 08:05 sati na liniji TK1053 i predviđen dolazak u Zagreb je u 08:15 sati po lokalnom vremenu.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 12.490 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 3.440 kn                                                       

Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 2.390 kn

*FIRST MINUTE POPUST NA OSNOVNU CIJENU 5% ZA REZERVACIJE DO 60 DANA PRIJE POLASKA

 

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom na ekonomskoj klasi na liniji Zagreb – Istanbul -New Delhi i Kathmandu – Istanbul – Zagreb, unutarnji let New Delhi – Kathmandu, smještaj u hotelima 4* na osnovi 10 noćenja, razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju prema programu, pratnju lokalnog vodiča, voditelj putovanja, trošak organizacije.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:zrakoplovne pristojbe, vizu za Indiju, vizu za Nepal – plaćanje na licu mjesta (ca 25 usd), lokalnu pristojbu u zračnoj luci (ca. 25 usd), napojnice, obroke i usluge drugačije od navedenih, zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.

 

OBAVEZNE DOPLATE: Zrakoplovne pristojbe, vize, napojnice (plaćanje na licu mjesta, ca. 40 usd).

 

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 10