Putevima Prosecca, Italija

Duca di Dolle

Cesta bijelog vina ili “Strada del Vino Prosecco” je prva takva cesta u Italiji. Duga je 47 km, a nalazi se između četiri brda Conegliano, Feletto, Quartier del Piave i Valdobbiadene, u podnožju venecijanskih pred-Alpi. Zovu je “poetičnom cestom između brda prepunih vinograda i šarmantnih gradova s drevnim gostionicama, tavernama i prekrasnim krajolicima.”

Iza brda i vinograda smješten je grad Valdobbiadene u kojem se isprepliće drevna tradicija i sadašnjost puna inovacija. Područje Valdobbiadene nudi veliku raznolikost kultura i krajolika, a crkve i povijesne zgrade nalaze se i u najmanjim gradovima. Najpoznatije su crkva Sv. Florijana 15-og stoljeća, crkva San Gregorio, katedrala Santa Maria Assunta, Zvonik koji je simbol grada i Villa Cedara.

Smještena u Rolle Di Cison Di Valmarino, ladanjska kuća Duca Di Dolle nudi klimatizirane sobe s pogledom na prekrasan krajolik i apartmane s kuhinjom. U sklopu kuće nalazi se restoran koji nudi buffet doručak svakog jutra, vrt s prostorom za roštilj i hidromasažnim bazenom, besplatni parking i besplatni bežični internet koji je dostupan u javnim prostorima. Posjed se nalazi na 10 minuta vožnje od Folline i njenog povijesnog samostana i na 25 minuta vožnje od Vittorio Veneta.