DID Berlin

O školi:

DID Deutsch Institut Berlin svake godine organizira ljetni rezidencijalni tečaj njemačkog jezika za mlade u Berlinu, u samom središtu grada (Berlin-Mitte). Škola i rezidencija se nalaze u samom središtu grada (u sklopu hotela A&O), svega 15-ak minuta hoda od Reichstaga i Brandenburških vrata. Stanica tramvaja udaljena je 5 minuta hoda. Škola raspolaže sa svjetlim prostranim učionicama koje su vrlo moderno opremljene, rezidencija se nalazi na zadnja 2 kata zgrade, a u sklopu škole je i restoran – kantina, caffe bar sa velikom krovnom terasom (koristi se i za večernje aktivnosti, za disco, karaoke, filmske večeri…), veliki prostrani vrt, a u prizemlju je i velika recepcija koja služio kao dnevni boravak.

Smještaj:

Smještaj je osiguran u rezidenciji, u sklopu škole, u dvokrevetnim i četverokrevetnim sobama (vlastita kupaonica) na osnovi punog panisiona. U sklopu rezidencije je i praonica rublja. Posteljina je osiguranja, obavezno ponijeti ručnike!

Nastava:

Sastoji se od 20 školskih sati tjedno (1 školski sat = 45 minuta), u grupama do najviše 15 polaznika (prosjek je 10-12 polanika). Važno: tečaj nije namijenjen za apsolutne početnike!

Izleti i slobodne aktivnosti:

Škola organizira svakodnevne sportske aktivnosti i razglede grada, tjekom tjedna, nakon nastave, a vikendom cjelodnevne razglede grada. Organizirani su i posjeti muzejima kao što su Pergamon muzej, Njemački povijesni muzej, Znanstveni muzej, zatim organizira posjete otoku muzeja, Hackescher Marketu, Reichstagu, Tv tornju, razgled starog dijela Kreuzberg, ili tura uzduž rijeku Spree i sl. Navečer su organizirane aktivnosti kao što su sportske večeri, karaoke, disco, kino, cabaret show, talent show. Od sportskih aktivnosti škola organizira natjecanje u odbojci na pijesku, nogometu, odlazak na plivanje i sl.

Cijena aranžmana po osobi: 12.490,00 kn

Cijena uključuje:

20 školskih sati nastave tjedno (1 školski sat = 45 minuta), nastavni materijal – školske knjige, prijemni ispit, potvrdu o pohađanju tečaja, smještaj u dvo/četverokrevetnim sobama s vlastitom kupaonicom u rezidenciji na osnovi punog pansiona, program svakodnevnih društvenih i sportskih aktivnosti, te svakodnevni obilasci Berlina, 24-satni nadzor osoblja škole, zrakoplovnu kartu Zagreb – Berlin – Zagreb, prijevoz zračna luka – škola – zračna luka, pratitelja putovanja iz Zagreba, zrakoplovne pristojbe, jamčevinu i organizaciju putovanja.

Cijena ne uključuje:

putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.

Važna napomena:

Po dolasku u rezidenciju potrebno je ostaviti polog u iznosu od 50 EUR koji se zadnji dan vraća ukoliko je soba neoštećena.
Tečaj nije namijenjen za apsolutne početnike.