Island

  Posebnim zrakoplovom iz Ljubljane: 4. – 7.10.2018.

Trajanje putovanja: 4 dana/3 noćenja

 

 

1. dan: LJUBLJANA-KEFLAVIK–REYKJAVIK

Sastanak putnika na Autobusnom kolodvoru u Zagrebu. Transfer (uz doplatu) do zračne luke Jožeta Pučnika Ljubljana i let u Keflavik/glavna zračna luka na Islandu. Po slijetanju vožnja autobusom po poluotoku Reykjanes do Reykjavika, islandske prijestolnice – razgled Reykjavika je uključen u cijenu. Reykjavik je najsjevernija prijestolnica na svijetu, grad u kojem živi više od polovice stanovnika Islanda. Ime grada može se prevesti kao „Zaljev dima”; u 9. stoljeću, kad je naseljavan ovaj predio, iz tla se dizala para. Danas u gradu nema dima jer kuće grije topla voda geotermalnog područja. Reykjavik je grad s kolonijom arktičkih ptica i lososima bogatom rijekom u središtu mjesta. Razgled starog i novog dijela grada, luke, velebne Hallgrimove crkve, restorana Perlan, muzeja skulptura Asmundura Svenssona.  Smještaj u  hotel. Noćenje.

2.dan: REYKJAVIK (“Južna avantura”: SLAP SELJALANDSFOSS – SLAP SKOGAFOSS – VIK – LEDENJAČKI JEZIK SOLHEIMAJOKULL)

Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme za osobne programe. Preporučamo doplatu cjelodnevnog izleta »Južna avantura«: južni Island je čudesan, to je zemlja slapova, ledenjaka i sandura – crnih plaža lave. Posjetit ćete slap Seljalandsfoss, koji se spektakularno spušta 60 m u dubinu i slovi kao jedan od najviše fotografiranih slapova na Islandu. Najveći i možda najposjećeniji je Skogafoss. Pauza u gradiću Vik – najjužnijem gradiću otoka. Prilika za lijepe fotografije bit će dovoljno, a bit će vremena i za kraću šetnju crnim pijeskom. Ako vrijeme dopusti, doživljaj Solheimajokulla, koji je dio poznatog ledenjaka Myrdalsjokulla. Očekujte dan u islandskoj prirodi, doživljaj brojnih kontrasta, koje pruža samo ta sjeverna, slikovita zemlja. Povratak u Reykjavik. Noćenje.

3.dan: REYKJAVIK („ZLATNI TROKUT”: þHINGVELLIR– GEJZIR STROKKUR – SLAP GULLFOSS – SKALHOLT – HVERAþERDI)

Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme za osobne programe. Mogućnost (doplata) cjelodnevnog izleta po tzv. ”Zlatnom trokutu”. „Zlatni trokut je obavezan, ako putujemo na Island….” piše u mnogim turističkim priručnicima – ne propustite! Vožnja do nacionalnog parka þhingvellir, najstarijeg islandskog nacionalnog parka – zaštićen UNESCO-om, gdje je 930. godine ustanovljen prvi islandski parlament. Þhingvellir je svim Islanđanima mjesto od posebnog značaja i simbola te jedno od najposjećenijih lokaliteta Islanda. Šetnja fantastičnim krajolikom među stijenama okamenjene lave i prema ljetnoj rezidenciji islandskih predsjednika. Nastavak putovanja do geotermičkog područja gejzira, gdje ćete vidjeti gejzir Strokkur koji eruptira svakih pet do deset minuta. Nastavak puta prema slapu Gullfoss (Zlatni slap) koji u tri kaskade pada 32 metra u klanac. Odlazak do Skalholta, duhovne i kulturne prijestolnice otoka od 1056. g. do početka 19. stoljeća. Povratak u Reykjavik. Noćenje.

4.dan: REYKJAVIK–KEFLAVIK–LJUBLJANA

Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme za osobne programe te zadnju kupovinu suvenira. Svakako preporučujemo za kraj ovog lijepog programa izlet u Plavu lagunu (doplata). Islanđani obožavaju Plavu lagunu i izlet je doista pravo zadovoljstvo za um i tijelo!  U laguni se možete okupati u geotermalnoj vodi neobične plave boje i izrazito dobrog djelovanja na kožu čija je temperatura oko 37-38 C – kažu da doći na Island, a ne otići u Plavu lagunu jest kao ne otići na Eiffelov toranj kad posjetite Pariz! Ako se ipak odlučite da ne želite na izlet, prijevoz do zračne luke bit će organiziran za te putnike u popodnevnim satima iz Reykjavika izravno na Keflavik. Putnici koji odu u Plavu lagunu odlaze iz nje izravno u zračnu luku koja se nalazi u neposrednoj blizini. Let za Ljubljanu u večernjim satima. Dolazak u Zračnu luku Jožeta Pučnika Ljubljana u kasnim satima. Transfer autobusom (uz doplatu) do Zagreba.

 

 

 

CIJENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: FM 5.990 kn/ 6.190 kn

*FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA
OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU: 1.440 kn
Soba s pomoćnim ležajem na upit

Obvezna doplata za pristojbe u zračnim lukama: 890 kn

DOPLATA ZA TRANSFER ZAGREB – LJUBLJANA – ZAGREB: 350 kn

 

DOPLATE (isključivo prilikom rezervacije):

Cjelodnevni izlet „Zlatni trokut”: 390 kn / djeca 290 kn
Izlet u Plavu lagunu: 760 kn / djeca 350 kn
Cjelodnevni izlet „Južna avantura”: 540 kn / djeca 350 kn

NAPOMENA: Cijene izleta izračunate su za grupe od najmanje 35 osoba, u slučaju manjeg broja putnika cijene će biti proporcionalne prijavljenom broju osoba.

 

CIJENA PAKET ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz posebnim zrakoplovom iz Ljubljane, 3 noćenja s doručkom u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama, autobusni prijevoz na Islandu po programu, sve transfere, uslugu voditelja putovanja i organizaciju putovanja

CIJENA PAKET ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: zrakoplovne pristojbe, transfer Zagreb-Ljubljana-Zagreb, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, putno osiguranje, fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi

 

*NAPOMENA: U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika od 35, vođenje putovanja će biti na slovenskom jeziku.

 

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 35